Home

Achtergrond

Omzet Belgisch/Nederlandse In-Co groeit 24 procent

De omzet van de Belgisch/Nederlandse coöperatie In-Co groeit dit jaar fors.

Over de eerste 21 weken werd een omzetgroei gerealiseerd van 23,75 procent. De omzet kwam uit op 49,2 miljoen euro, ondanks het wegvallen van de hardfruitomzet van het voormalige lid Profruco. Deze veiling ging op in de Belgische Fruitveiling (BFV), een deel van de aardbeienomzet is evenwel naar Hoogstraten gekomen. De groei van In-Co was hoger geweest met Profruco als lid.

De overgebleven veilingen Hoogstraten en Zundert uit Nederland wisten beide de omzet uit te bouwen. Zundert boekte door aanzienlijk betere aardbeienprijzen een behoorlijke omzetgroei. De prijzen lagen zeker een derde boven het peil van 2009. Over het eerst halfjaar bedroeg de omzet van Zundert 9 miljoen euro.

Bij tomaat, paprika en courgette zag Hoogstraten een omzetgroei door een grotere aanvoer en betere prijzen bij papika en courgette. Ook voor komkommer, witlof en sla werd aanmerkelijk meer betaald, meldt de veiling. De veiling Hoogstraten stelt dat jonge ondernemers groei nastreven door uitbreiding.

Of registreer je om te kunnen reageren.