Home

Achtergrond

Oivo en Faircoop bereiken akkoord Fairebel

Het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (Oivo) in België en coöperatie Faircoop zijn tot overeenstemming gekomen over de wijze waarop zuivel onder de naam Fairebel wordt verkocht.

Eerder had het Oivo een klacht ingediend bij de Belgische financiële autoriteiten betreffende misleidende informatie over de afkomst van de melk. De twee organisaties zijn overeengekomen om duidelijk op de website van Fairebel te vermelden waarom de melk niet in België wordt geproduceerd. Fairebel heeft zich noodgedwongen moeten wenden tot het Luxemburgse Luxlait, omdat geen één Belgische verwerker met de organisatie wilde samenwerken. Daarbij zou de melk in een later stadium wel opgehaald worden bij de Belgische leden.

Of registreer je om te kunnen reageren.