Home

Achtergrond 207 x bekeken 1 reactie

Nuon bouwt gascentrale in Diemen

Energiebedrijf Nuon heeft Siemens Energy opdracht gegeven een nieuwe gascentrale te bouwen in Diemen. De centrale komt naast de bestaande elektriciteitscentrale te staan.

Nuon, onderdeel van Vattenfall Group, heeft dit maandag bekendgemaakt.

Onderdeel van de investering is verder de aanleg van een warmtetransportleiding van Diemen naar Almere. De nieuwe centrale zorgt ervoor dat de huidige elektriciteits- en warmtecapaciteit in Diemen meer dan verdubbelt. De bouw van de warmteleiding voorziet in de vraag naar steeds meer stadswarmte in Almere als gevolg van grootschalige nieuwbouwprojecten.

Met de nieuwe centrale kunnen 750.000 huishoudens van elektriciteit worden voorzien en 25.000 huishoudens van warmte. Het energiebedrijf investeert in totaal 600 miljoen euro in de nieuwe centrale en de warmteleiding. Nuon verwacht dat de centrale eind 2012 operationeel is.

Siemens Energy zal ook het onderhoud van de installatie gaan verzorgen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Antonio

    Diemen-Almere, dat is een flinke afstand, ben benieuwd hoe ze dat (rendabel) doen. In de meeste berekeningen komt slechts een paar kilometer als maximale afstand.
    Misschien een optie voor de restwarmte vanuit de Maasvlakte-centrales richting Westland? Kan er gelijk een CO2 leiding bij!

Of registreer je om te kunnen reageren.