Home

Achtergrond

Nikkei sluit flink lager

De Nikkei noteert kortstondig een daling van meer dan 2 procent, maar wist dat verlies aan het slot nog enigszins te beperken.

De Japanse hoofdindex sloot uiteindelijk 1,7 procent lager op 8845,39 punten, het laagste niveau in 16 maanden. Beleggers in Japan waren teleurgesteld door het gebrek aan daadkrachtige maatregelen om de dure yen omlaag te brengen, wat het kwetsbare economische herstel blijft ondermijnen.

Onder meer exportafhankelijke fondsen die lijden onder de dure yen stonden onder druk. Auto- en motorfabrikant Honda verloor 3,1 procent. Chipmachinefabrikant Nikon leverde 2,6 procent in.

Elders in Azië bleef de stemming ook somber. In Seoul sloot de Kospi-index 1,5 procent lager, de beurs in Sydney daalde 1,3 procent. In de middaghandel noteerde de hoofdgraadmeter in Hongkong 0,4 procent in het rood.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.