Home

Achtergrond

Nieuwe kunstmestgigant in de maak in Rusland

In Rusland werkt een door het Kremlin gesteunde oligarch, Soeleiman Kerimov, aan een reusachtig kunstmestimperium.

Dat meldt de Financial Times. Kerimov zou een meerderheidsbelang willen nemen in Silvinit, 's werelds grootste producent van stikstof.
Kerimov wil volgens de Britse zakenkrant Silvinit vervolgens samenvoegen met het in Londen aan de beurs genoteerde UralKali. Samen is het bedrijf met een totale waarde van 15 miljard euro na het Canadese PotashCorp de grootste producent van meststoffen ter wereld.

Kerimov is volgens Russische media tevens in gesprek met kali-producent Belaruskali en fosfaatproducent Phosagro. De Russische autoriteiten steunen Kerimov, tevens politiek actief, omdat ze van mening zouden zijn dat de mestmarkt erg inefficiënt opereert sinds door privatisering veel kleine partijen zijn ontstaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.