Home

Achtergrond 188 x bekeken

Nieuwe hoogleraar verzekeringsgeneeskunde

De uitkeringsorganisatie UWV heeft de leerstoel 'Academisering van de Verzekeringsgeneeskunde' ingesteld, zo heeft ze donderdag bekendgemaakt.

Verzekerings- en bedrijfsarts Han Anema gaat als zich bijzonder hoogleraar aan het Amsterdamse VU Medisch Centrum inzetten voor verdere professionalisering van het werk van de ongeveer duizend verzekeringsartsen die in Nederland werken.

De Gezondheidsraad heeft eerder geadviseerd dat er meer wetenschappelijk onderzoek moet worden gedaan. Ook moeten er meer richtlijnen komen waarmee de artsen patiënten op dezelfde manier kunnen beoordelen en begeleiden.

Ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid kosten de Nederlandse maatschappij ongeveer 30 miljard euro per jaar. Anema heeft al veel onderzoek gedaan naar methoden om zieke werknemers weer terug te brengen op de arbeidsmarkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.