Home

Achtergrond 219 x bekeken

Nieuw clubras The Greenery: Dazzling Gold

The Greenery, Next Fruit Generation en New Sensations veranderen de naam van een nieuw clubras van UTA in Dazzling Gold.

Voor de afzet van het nieuwe perenras richten de partijen zich op de Nederlandse en Britse markt. In Nederland is reeds 13 hectare Dazzling Gold aangeplant.

De nieuwe naam is onthult op de open dag bij Westende Fruitteelt in Fijnaart. Het ras is gevonden door veredelaar Next Fruit Generation. Sublicentiehouder is de BV New Sensations terwijl coöperatie The Greenery de afzetrechten heeft verworven.

Het ras, eerder aangekondigd onder de naam Gold Sensation, heeft een andere smaak dan de Conférence en kent een egale goudbruine kleuring. De peer heeft volgens The Greenery een stevige, compacte en sappige textuur en kan zowel als handpeer, schilpeer of in verwerkte vorm worden gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.