Home

Achtergrond 307 x bekeken 21 reacties

Nederlander vindt jacht ganzen en herten acceptabel

Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking vindt het acceptabel om jacht te maken op ganzen en herten die schade veroorzaken aan landbouwgewassen.

Dat blijkt uit een publicatie van twee Wageningse onderzoekers en een Amerikaanse naar de publieke acceptatie van maatregelen voor wildbeheer.

"Het lijkt erop dat Nederlanders jagen als hobby heel anders beoordelen dan jagen om een probleem op te lossen, zoals bij wildbeheer", aldus Maarten Jacobs van Wageningen Universiteit.

Wat betreft grote grazers vindt 67 procent van de Nederlanders het acceptabel om de zwakke exemplaren te doden. Niets doen vindt 58 procent acceptabel. Bijvoeren of omgeving uitbreiden wordt door respectievelijk 17 en 5 procent als acceptabel gezien.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  yolanda kuitenbrouwer

  Maar............! Het zijn toch hobbyjagers die de zogenaamde schade bestrijden? Voor hun lol! Vertel dat dan ook aan de mensen die jullie interviewen, stelletje Wageningse zakkenvullers. Schande!!!!

 • no-profile-image

  ??

  Herkauwer kom er maar in? :)))

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  ze beginnen het nu eindelijk te begrijpen of niet herkauwer. het duurt nog maar even de hoogste politieke stad moet er maar gouw over beslissen. gegroet boer in opleiding

 • no-profile-image

  hans

  Dat is precies het zelfde als dat men beweerd dat 97 % van de nederlandse bevolking meer natuur wil hebben. Deze beweringen om daardoor nog meer natuur te realiseren volgens onze natuurhobby figuren , sorry natuurlobby figuren kunnen hierdoor ook uit de wereld geholpen worden . Ze denken dat iedereen achter deze plannen staan maar is dat zijn ze niet. Het roer moet radikaal 180 graden om. Gegroet hans sud-fryslan

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  nu blijkt wel weer dat de mensen die hier op tegen zijn (wipstaartje) dat jullie weer dingen er bij halen dat het de bedoeling is om het in de grond te trappen. jullie willen dit niet horen of wel ? (nederland vindt jacht ganzen en herten acceptabel)

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Dus wat gaan we doen? gebied uitbreiden.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Je klinkt nogal overtuigd Jan. Maar het kan natuurlijk ook uit die andere WUR-koker komen. Van die D.Kleijn en B.S.Ebbinge. Ook al gasten die nog te duur zijn voor hun Bijstandsverzekering. En ook al zo'n club die tegen vette betaling ieder gewenst advies geeft. Zelfs het allerkromste!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Als het anti jacht clubje het ergens niet mee eens is roepen ze moord en brand dat er onderzoek naar gedaan moet worden.
  Wordt er dan een onderzoek gedaan over een breed maatschappelijk discussiepunt en de uitkomst staat hun niet aan dan deugt het onderzoek weer niet.
  Het is ook altijd wat met die stumpers.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje, het doet er natuurlijk wel toe WIE dat onderzoek uitvoert en hoe 'waardevrij' dat is. Eenieder die de agd fora volgt weet, dat de WUR als betrouwbare en onafhankelijke onderzoeksinstelling volkomen afgeschreven is. Alles wat uit die koker komt is zodanig voorgekookt en klaargestoomd, dat het exact is wat de opdrachtgever gevraagd heeft. En de opdracht zal wel geweest zijn: "maak aannemelijk dat het grootscheeps afschieten van ganzen en herten op een breed maatschappelijk draagvlak kan steunen. Zo lust ik er nog wel een paar!

 • no-profile-image

  knallen die

  Wetenschappelijke becestiging dat herkauwer totaal alleen staat in zijn idiote opvattingen en totaal geen vuist kan maken. Niets meer om zorgen over te maken, bedankt wur !

 • no-profile-image

  Henk

  Heeft iemand al de moeite genomen om te achterhalen wat er precies in dat rapport staat en hoe een en ander is uitgezocht? Zo niet waar zijn al die uitspraken hier dan op gebaseerd?

 • no-profile-image

  Gijs Gans

  Ha ha.Wij zijn internationaal beschermd. Jullie blijven mooi van ons af. Kaaskoppen.

 • no-profile-image

  J@gertje

  De stelling van herkauwer en zijn soortgenootjes dat 95% van de Nederlandse bevolking tegen de jacht is kan nu regelrecht de waarheidsvindinger prullenbak in…..
  @Gijs gans de inmiddels nog maar gedeeltelijke bescherming van jouw familiegenoten is slechts een kwestie van tijd.
  Groet,
  G@nzen J@gertje

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ach, zo'n rapport zegt niets. Immers, wiens brood men eet, diens taal men spreekt. Als de uitkomsten anders waren geweest gold dat ook.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Dit komt vast en zeker uit de koker van de noodlijdende Resource Ecology Groep van professor Herbert Prins. Ja, je moet tenslotte iets onderzoeken, zéker als LNV het betaald. En men weet het: na inworp van voldoende contanten spuwt de WUR-machine ieder gewenst antwoord uit. Wetenschap? Laat me niet lachen!

 • no-profile-image

  exact

  Oei, krijgt de anti-jachtkliek een koekje van eigen deeg. Ik onderschrijf de kritiek die je levert, alsook de kritiek op mensen die met nog veel meer rapporten zwaaien die iets anders beweren. Alleen al omdat het voor 90% ( ik noem ook maar eens een getal, al weet ik vrijwel zeker dat het hoger moet liggen) van de mensen een non-issue is, zijn dergelijke bevindingen op zijn minst vreemd. Ook dat 90% van de bevolking tegen jacht zou zijn.

 • no-profile-image

  Berend

  Waarom geen link naar de vindplaats van het rapport? Wat een slordige journalistiek!
  Wie of wat is 'Maarten Jacobs' - of all people?

 • no-profile-image

  hans

  Je ziet ze al weer sputteren , jannetje en wippertje trekken direct alles in twijfel. GEGROET HANS FRYSLAN

 • no-profile-image

  J@gertje

  Mevr. Kuitenbrouwer,
  Om een mooi voorbeeld te geven, de zorg draait op een groot aantal vrijwilligers net als voedselbanken, dierenasiels en bijv. de brandweer.
  Allemaal mensen met veel passie voor hun werk, net als jagers.
  Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij.
  Hobby is in deze context wel een beetje een misplaatste opmerking van u maar het is u vergeven.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje juich maar niet voor jouw beurt. Want ingevolge de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) ga ik z.s.m. opening van zaken eisen omtrent inhoud, strekking, kosten en begunstigde van deze ""onderzoeks""opdracht. En maak je kippenborst maar alvast vochtig. Ik zal niet rusten voordat de onderste steen het zonlicht toelacht.

 • no-profile-image

  boer

  Dit onderzoek staat als een paal boven water...niets tussen te krijgen. Het overgrote (en dus verstandige) deel van de nederlanders weet gelukkig hoe het werkt en hoort. Herkauwer en al die andere leipoos hier zijn een schreeuwede in de woestijn en laat ze daar ook maar mooi blijven, ze hebben totaal geen draagvlak

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.