Home

Achtergrond

Naturland pleit voor andere verdeling landbouwgeld EU

Bioteelt- en afzetorganisatie Naturland dringt aan op 'ecologisering' van het Europese landbouwbeleid.

Basismaatstaf bij de verdeling van EU-landbouwgeld moeten volgens Naturland relevante prestaties voor milieu en werkgelegenheid zijn.

Toekenning van bijdragen op basis het areaal moet worden afgeschaft. In plaats daarvan kan het geld bijvoorbeeld worden toegekend op basis van het aantal arbeidsplaatsen dat een bedrijf creëert en in stand houdt.

Bij zo’n model wordt ook de modulatie overbodig, aldus Naturland. De organisatie heeft het eisenpakket overhandigd aan de Duitse landbouwminister Ilse Aigner. Naturland bevordert wereldwijd de biologische landbouw en is met 55.000 aangesluiten boeren en verwerkers in primair Duitsland één van de grootste biologische organisaties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.