Home

Achtergrond 5 reacties

NVP dreigt niet mee te werken aan vleeskipregels

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) dreigt niet mee te werken aan het Vleeskuikenbesluit.

Dat zegt NVP-voorzitter Gert-Jan Oplaat. Jan Wolleswinkel van de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders (NOP) wil nog niet zo ver gaan.

Het Vleeskuikenbesluit moet per 1 januari 2011 ingaan. Volgens Oplaat gaat Nederland met het besluit verder dan de Europese richtlijn vraagt. "Ze zijn bij LNV volledig de weg kwijt." De bezwaren van de NVP richten zich met name op de registratie van de uitval en op de berekening van de oppervlakte.

"LNV vraagt vleeskuikenhouders om per dag en per stal de uitval op te nemen en deze door te geven aan Dienst Regelingen. Sorry, maar ondernemers hebben echt wel wat beters te doen."

Ook de oppervlakteberekening is volgens Oplaat "bij het absurde af". LNV zou daarbij niet gewoon uitgaan van de afmetingen van de stal, maar de voervoorzieningen erop in mindering willen brengen. "Ondernemers moeten haast met een centimeter door de stal gaan. De maat is echt vol." Als LNV bij zijn eisen blijft, wil Oplaat zijn leden vragen niet mee te werken aan de uitvoering van het besluit. Ook wil hij dan uit overleg met het ministerie stappen. Wolleswinkel van de NOP wil nog niet zo ver gaan, maar stelt dat het besluit wel enkele 'no-go-elementen' bevat.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerard

  ja herkauwer, ga een baan zoeken1

 • no-profile-image

  herkauwer

  Voor de goede orde: romp op benen Gertjan Oplaat was jarenlang parlementslid voor CDA en is dus zelf medeverantwoordelijk voor het beleid dat hij nu afkraakt! Hersens hebben er uberhaupt nooit in die zultkop gezeten, maar er schijnt nu alleen nog maar windeierenstruif in die holle ruimte opgeslagen te zijn. Geef mij ook zo'n voorzitter!

 • no-profile-image

  gvn

  kan onderstaande reactie worden verwijderd? en de schrijver worden geblokkeerd? Het is vervelend om dit te lezen.

 • no-profile-image

  Maak 't

  Ik wil niet vervelend doen maar Gert-jan Oplaat was parlementslid voor de VVD.

 • no-profile-image

  Herman

  herkauwer, jou reacties op deze site beginnen mij dannig te ergeren, het is beter dat jij met jou braaksel maar eens een toontje lager gaat zingen,en zeker als je totaal niet weet van de hoed en de rand, want dat is immidels wel duidelijk.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.