Home

Achtergrond 365 x bekeken 12 reacties

NMV volgt ZLTO met vraag ontheffing scheurverbod

Na de ZLTO en LTO Noord wil ook de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) een ontheffing van minister Verburg (LNV) van het verbod om in het najaar gras te scheuren.

De boerenorganisaties menen dat dit jaar een ontheffing noodzakelijk is omdat door de droogte van de afgelopen tijd de graszode op veel plaatsen in het land kapot is gegaan en de grasproductie anders te sterk achteruit gaat. Dit kan weer grote gevolgen hebben voor de voervoorziening en de productie op melkveebedrijven.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Scheurverbod is ook bedacht door zgn.deskundigen die ver van de realiteit staan,zo zijn er zoveel regels en verboden

 • no-profile-image

  Gert

  Dat hele scheurverbod slaat nergens op ,ik heb geleerd dat je eerst een groeiseizoen nodig hebt voordat de organische stof mineraliseert. Als je dus in het najaar scheurt heb je daar de volgende zomer op zijn vroegst profeit van. Zal wel weer het werk zijn van zo een groenlinkse "beleidsmedewerker "'.
  We gaan nog een keer kapot aan zulke gasten , de effecten zijn averechts , hetzelfde met het verbod op het vervoer van wrakvee dat leidt alleen maar tot meer dierenleed.

 • no-profile-image

  Hans

  Scheurverbod in het najaar?? ik wist niet eens dat dat bestond!! Van dergelijke bemoeienis springen je de tranen toch spontaan in de bilspleet!!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  De gedachte daarachter Hans, is dat de mineralen nòg sneller naar het grondwater zakken als je land scheurt. Heb je aan één bilspleet nog wel genoeg?

 • no-profile-image

  W Geverink

  Om je te bescheuren. What"s next? Ik kan slecht tegen dat soort bemoeienis. Mijn betere helft merkte laatst op dat als we in nederland zouden wonen ik regelmatig in de bak zou zitten. Ik denk dat ze gelijk heeft. Al mijn grond is grasland. Veel er van is nooit gescheurd sinds het ontgonnen is in de veertiger jaren. Die percelen doen qua opbrengst niet onder voor de percelen die tien jaar geleden zijn ingezaaid. Er staat nu een mix van vele verschillende soorten gras klaver en luzerne die stuk voor stuk smakelijk zijn voor het vee en opgewassen zijn tegen het klimaat. Het verdroogt niet in droge jaren en verzuipt niet als het een tijdje onder water staat. Ik heb daarom nog nooit een jaar gehad met een slechte opbrengst. Trouwens we hebben varkensmest tot de beschikking en dat maakt van ieder jaar een topjaar.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Maar waar we echt kapot aan gaan is onze eigen volgzaamheid.

 • no-profile-image

  katja

  Er is hier al jarenlang een scheurverbod. Stapvoets rijden met dempels!

 • no-profile-image

  dirk

  Kritische lezer slaat de spijker op zijn kop!Boeren zijn de meest meegaande ondernemers van iedereen!Als een akkerbouwer morgen een luchtwasser zou moeten plaatsen doet ie dat zonder probleem.Als elke kip een oornummer in moet doet elke kippenboer dat zonder protest!Kortom wat zijn we toch un sukkels!

 • no-profile-image

  koetje

  Allemaal van die de Marke-shit,op zandgrond ben je er mooi klaar mee.Afgelopen voorjaar 5 hectare grasland gescheurd en opnieuw ingezaaid,resultaat één grote onkruidbende,maar ja in September mag het niet meer.Nou dat zullen we een volgende keer nog wel eens zien.

 • no-profile-image

  bert

  Iederemaand als Gerda ook een scheur verbod heeft dan zakt er ook iets door naar het grondwater

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Klopt Dirk. We doen het alleen niet morgen, maar gisteren.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Heb je wel gelijk in Gert, maar de groen-links beleidsmedewerkers noemen dit dan gewoon voortschrijdend inzicht. Het rare van al die onzin die men bedenkt is, dat Wageningen vroeger ECHT een universiteit was met een hoge landbouwkundige kennis. Tegenwoordig doen we alles wat haaks staat op die kennis van toen....en nog steeds is Wageningen een universiteit met landbouwkennis op topniveau. Ergens klopt er dan iets niet.....

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.