Home

Achtergrond 1 reactie

Moskou vraagt exportverbod aan buurlanden

Rusland vraagt Kazachstan en Wit-Rusland ook een exportverbod voor graan in te stellen.

Premier Poetin kondigde gisteren aan dat Rusland een exportverbod instelt. Dat gaat in op 15 augustus en geldt tot eind dit jaar. Rusland hoopt dat door een exportverbod in Wit-Rusland en Kazachstan er meer graan beschikbaar blijft voor Rusland. Het land oogst door de droogte een kwart minder graan.

Doordat de graanproductie ook tegen valt in Oekraine, Kazachstan, de EU en Canada is de tarweprijs gestegen. Het novembercontract op de termijnmarkt in Parijs sloot donderdag op € 223,50. Dat is een stijging van 50 procent sinds 1 juli.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bert

    snap ik niet export verbod.En naar Rusland mag wel dan van uit Kazakhstan naar Rus.Nou ja de Chinees komt het hier wel halen of export verbod of niet is die laten zich er niet voor strikken en ons arme Kyrgizie en Oesbekistan?

Of registreer je om te kunnen reageren.