Home

Achtergrond 189 x bekeken

Mooie dahlia’s in keuringszaal

Langzamerhand komen er meer dahlia’s los voor de wekelijkse bloemenkeuring.

Dat biedt perspectief voor de komende speciale dahliakeuringen van de KAVB. Maandag zette Henk van Eeuwijk enkele zeer fraaie exemplaren in de keuringszaal, waaronder de goudgele decoratieve Dahlia 'Happy go Lucky'. Een mannetjesputter. Ook op de vaas en in de tuin volop bloemen leverend.

Fraai is tevens de witte semi cactus zaailing nummer 114, de donkerrode nummer 112 en de oranje gele zaailing 111. Ongetwijfeld zijn er in de komende weken meer dahlia cultivars in de keuringszaal te verwachten. Dames en Beelen vestigt de aandacht op de licht oranje Tritionia laxifolia en de licht crème Tritonia lineata. Op een uitgekiende plek in de tuin prima aandachtstrekkers en op de vaas, vooral in het gemengde boeket, goed voor een uitstekende presentatie.

Kwekerij Davelaar showt deze week een hele serie van Crocosmia. Daaronder bevindt zich de oude Cr. 'Solfatare; . Een zeldzaam geteelde cultivar met een bruin gewas. De gele Cr. 'Suzanne' is vrij nieuw en oogt goed. Meer bekend zijn de fijnbloemige Cr. 'Red King', de gele Cr. 'Meteore' en de egaal gele Cr. 'Buttercup'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.