Home

Achtergrond 293 x bekeken 4 reacties

Misstanden bij inbeslagname van dieren

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) begaat grote misstanden bij het in beslag nemen, huisvesten en registreren van dieren.

Dat staat in het 'zwartboek dierenopvang' dat de stichting Zinloos Geweld tegen Dieren vandaag aanbood aan de vaste kamercommissie van LNV. Volgens de stichting neemt de LID ten onrechte dieren in beslag, terwijl de Algemene Inspectiedienst (AID) dit vaak nog niet eens nodig acht.

In het zwartboek worden gevallen beschreven van op transport gewond geraakte paarden en pony’s, een aantal schapen waarvan niemand weet waar ze na het in beslag nemen zijn gebleven en dieren die voor een veel te hoge prijs worden doorverkocht nadat ze bij de eigenaar zijn opgehaald.

De stichting hoopt met het zwartboek te bereiken dat LNV de controle op inbeslagname van dieren verscherpt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Is al niet anders dan bij de Kinderbescherming.

 • no-profile-image

  Mier

  Gezien de reactie's in de oostvaardersplassen zal deze reactie ook wel even duren. Gaan ze daar alvast maar een paar honderden dieren in beslag nemen. Verwaarlozing ten top in ons mooie Nederland.

 • no-profile-image

  gert

  Is enkele jaren terug ook in Friesland gebeurt door een te fanatieke inspecteur van de dierenbescherming,het in beslag genomen vee is voor een habbekrats verkocht aan een veehandelaar

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het is met de het management en het functioneren van de Dierenbescherming al net zo slecht gesteld als met bijna alle Goede Doelenclubs. Ze barsten van het geld, verrijken zichzelf met torenhoge salarissen en vegen de reet af met de belangen van mens en dier! Daar moet zo gauw mogelijk de bezem doorheen gehaald worden!

Of registreer je om te kunnen reageren.