Home

Achtergrond

Ministerraad weer bijeen

Het demissionaire kabinet komt vandaag weer voor het eerst bijeen na de vakantie.

De komende weken moet de begroting voorbereid worden die op Prinsjesdag gepresenteerd wordt. Om die reden zijn er vanaf volgende week ook op andere dagen aparte bijeenkomsten van de ministers speciaal over de begroting.

Of het demissionaire kabinet van CDA en ChristenUnie op de derde dinsdag van september een begroting presenteert, hangt af van de vorderingen aan de tafel van de kabinetsformatie waar VVD, PVV en CDA proberen een minderheidskabinet met gedoogsteun te maken.

Vrijdag laat minister Jan Kees de Jager (Financiën) zijn collega's in ieder geval al zien hoe de begroting voor volgend jaar eruit zou kunnen zien. Voor een groot deel was die dit voorjaar al opgesteld. Vanwege de demissionaire status van het kabinet is er bovendien geen ruimte om nieuwe maatregelen te nemen. Wel hebben premier Jan Peter Balkenende en De Jager zich voorgenomen de boel netjes over te dragen aan het nieuwe kabinet, dus zonder gaten in de begroting of lijken in de kast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.