Home

Achtergrond 1 reactie

Minder steun voor humanitaire hulp EU

Door de economische crisis bestaat er bij de Europese bevolking minder steun voor het verlenen van humanitaire hulp door de EU.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de Europese Commissie woensdag heeft gepresenteerd. Volgens deze cijfers vindt 79 procent van de EU-burgers het belangrijk dat de EU geld geeft voor humanitaire hulp buiten haar grenzen. Dat is weliswaar een ruime meerderheid, maar de bijval voor het beleid ligt toch 9 procentpunt lager dan in 2006, toen een soortgelijk onderzoek werd verricht.

Volgens de Europese Commissie bestaat er een duidelijk verband tussen deze terugval en de individuele financiële situatie van burgers. Degenen die moeite hebben hun rekeningen te betalen, staan minder positief tegenover het verlenen van EU-hulp aan slachtoffers van geweld of natuurrampen buiten Europa.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Veel geld blijft aan de strijkstok hangen,kijk maar wat directeuren bij collectes in Nederland voor zich zelf nodig vinden

Of registreer je om te kunnen reageren.