Home

Achtergrond 151 x bekeken

Miljoenenboete voor Shell

Een Braziliaanse rechter heeft de bedrijven Shell do Brasil en BASF donderdag veroordeeld tot een boete en schadevergoeding van in totaal 1,1 miljard real (490 miljoen euro).

De bedrijven zijn eigenaren geweest van een fabriek bij Sao Paulo waar de arbeiders werden blootgesteld aan giftige stoffen.

Dit hebben Braziliaanse media donderdag (plaatselijke tijd) gemeld. De arbeiders kregen last van onder meer kanker of hoge bloeddruk. Shell stichtte de fabriek in 1977, die later werd overgenomen door BASF en in 2002 moest sluiten. Volgens rechter Maria Inês Corrêa de Cerqueira César Targa moeten beide bedrijven meebetalen aan de behandeling van de lichamelijke en psychische klachten van de slachtoffers en hun eventuele nabestaanden. Meer dan duizend gedupeerden kunnen profiteren van de uitspraak. Shell en BASF gaan allebei in hoger beroep.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.