Home

Achtergrond

Miljoenen dieren Pakistan hebben eten nodig

Door de watersnoodramp in Pakistan zijn honderdduizenden koeien, schapen, buffels en ganzen omgekomen.

Miljoenen stuks vee hebben dringend voedsel en medicijnen nodig. Dat heeft de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties, vrijdag in Rome bekendgemaakt. Hele veepopulaties in dichtbevolkte gebieden worden in hun voortbestaan bedreigd.

Talloze dieren zijn achtergelaten en gestorven, toen Pakistanen moesten vluchten voor het water, zegt Simon Mack van de FAO. "Kippen, ganzen en schapen kun je nog meenemen in een boot, maar koeien en buffels niet.'' In sommige zwaargetroffen gebieden was er geen redding voor kippenpopulaties, waardoor miljoenen hennen zijn omgekomen. Op beelden uit overstroomde gebieden is te zien hoe geëvacueerde mensen hun vee stevig vasthouden. "De dieren zijn voor arme mensen belangrijk om te kunnen overleven'', aldus Mack.

De VN hebben een noodhulpoproep gedaan van 4,4 miljoen euro voor de noodlijdende dieren. De FAO trekt in eerste instantie 1,1 miljoen euro uit voor diervoeder en vaccins. "We onderzoeken wat voor voer er in Pakistan nog voorhanden is en brengen dat vervolgens naar de gebieden waar dat het hardst nodig is'', aldus Mack. Veel wegen zijn echter beschadigd door de overstromingen en aardverschuivingen van de afgelopen drie weken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.