Home

Achtergrond 189 x bekeken

Mexico stelt straftarief in op Amerikaans varkensvlees

Mexico stelt een importtarief van 5 procent op Amerikaans varkensvlees in.

De Mexicanen hebben hiertoe besloten bij wijze van vergelding voor nieuwe regelgeving in de VS die het aantal Mexicaanse trucks op Amerikaanse wegen fors in zal perken. De varkensnoteringen in Chicago steeg door de beslissing enkele procenten.

Vorig jaar kochten afnemers in Mexico ongeveer 4 procent van de Amerikaanse varkensvleesproductie. Deels kwam dit door een gekrompen varkensstapel. Varkenshouders brachten het aantal varkens terug na enkele financieel moeilijke jaren. In de jaren voor 2009 ging steeds tenminste 20 procent van de productie naar Mexico.

Analistenbureau U.S. Commodities denkt dat Mexico niet in staat zal zijn alternatieve aanvoer van varkensvlees te realiseren. De inscheping is eenvoudigweg op dit moment te duur. Normaliter wordt Canada gezien als een concurrent voor de VS, maar in Canada is de productie fors gedaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.