Home

Achtergrond

Mexicaanse griep geen pandemie meer

De Mexicaanse griep (H1N1) is geen pandemie meer.

Dat heeft directeur Margaret Chan van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO dinsdag gezegd. Deskundigen hadden de WHO geadviseerd de Mexicaanse griep niet langer als pandemie te beschouwen. De Mexicaanse griep (H1N1) was de eerste wereldwijde pandemie in decennia. In Nederland kostte de griep aan meer dan zestig mensen het leven. Wereldwijd eiste de griep bijna 16.000 levens, een fractie van het aantal slachtoffers dat diverse invloedrijke deskundigen vooraf voor mogelijk hadden gehouden.

In Nederland verklaarden het RIVM en NIVEL al in december vorig jaar dat de epidemie voorbij leek. In Nederland is alleen sprake geweest van een 'milde epidemie'. De epidemie heerste in Nederland sinds oktober vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.