Home

Achtergrond 257 x bekeken

Melkaanvoer weer op zijn retour

De melkontvangst bij FrieslandCampina is weer aan de dalende hand.

Dit blijkt uit gegevens van het bedrijf. Na een diepe aanvoerdip als gevolg van de droogte in het grootste deel van juli, herstelde de aanvoer weer vanaf week 29. Dit herstel blijkt van korte duur. Inmiddels is een nieuwe daling van de aanvoer ingezet, al is de huidige weekaanvoer met ruim 161 miljoen kilo nog altijd zo’n vier miljoen kilo boven de diepste aanvoerdip in juli.

Goed nieuws bij de nieuwe aanvoerdaling is dat het herstel van de vet- en eiwitgehalten wel doorzet. Die gingen in juli ook hard onderuit als gevolg van de droogte. Het gemiddelde vetgehalte zit weer op 4,17 tot 4,18 procent per kilo. Het gemiddelde eiwitgehalte zit op ongeveer 3,41 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.