Home

Achtergrond

'Meer tijd nodig voor realiseren plan aardwarmte'

LTO Noord Glaskracht wil dat telers met aardwarmteplannen meer tijd krijgen voor de uitwerking.

De telersorganisatie hoopt op een soepel beleid voor telers die uitstel vragen voor de MEI-subsidie. Telers die in 2008 een MEI-subsidie toegekend kregen moeten dit jaar starten met boren of een jaar uitstel vragen, maar dat kan alleen als wordt aangetoond dat ze door overmacht niet eerder konden boren.

Volgens beleidsmedewerkers Harry Groenewegen van Glaskracht heeft het ministerie van landbouw aangegeven aanvragen individueel te bekijken. "Het is afwachten hoe ze daar mee omgaan." De slechte economische situatie en het striktere bankenbeleid maakten financiering moeilijker. Ook de verruimde garantieregeling wordt pas in oktober opengesteld.

Volgens adviesbureau Flynth zal een aantal telers komende maanden uitstel aanvragen voor de MEI-regeling. Eén tuinder deed dat al.

Of registreer je om te kunnen reageren.