Home

Achtergrond 149 x bekeken

Meer mensen getroffen door noodweer Pakistan

Het Internationale Rode Kruis heeft vandaag laten weten dat het aantal mensen in Pakistan dat is getroffen door het wassende water, flink is opgelopen.

De medische hulporganisatie heeft het aantal verhoogd van anderhalf miljoen naar 2,5 miljoen. De buitengewoon zware moessonregens eisten al zeker elfhonderd levens.

"In de ergstgetroffen gebieden zijn hele dorpen zonder waarschuwing weggevaagd door muren van water. Duizenden mensen hebben alles verloren'', bracht de organisatie in een verklaring naar buiten. Ongeveer 100.000 huishoudens hebben hulp nodig, schat het Rode Kruis.

"Omdat zoveel mensen alles hebben verloren wat ze hadden, moeten we niet alleen eten verstrekken, maar ook kookgerei'', verduidelijkte het hoofd operaties van het Pakistaanse Rode Kruis. Maar hulpmedewerkers hebben de grootste moeite hulp te bieden, doordat veel wegen en bruggen zijn vernield of weggespoeld.

Het Nederlandse Rode Kruis heeft een gironummer (6868) geopend om geld in te zamelen voor hulp aan de Pakistaanse slachtoffers. De Nederlandse hulporganisatie Cordaid Mensen in Nood stelt 100.000 euro ter beschikking voor noodhulp.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.