Home

Achtergrond

Meer files overdag in juli

In juli was het overdag drukker op de weg dan in dezelfde maand van vorig jaar.

De filezwaarte tussen 10.00 uur en 15.30 uur nam toe met 13 procent. Dat maakte de ANWB maandag bekend. De groei komt door het aantal vakantiegangers dat in eigen land bleef, het noodweer op een aantal dagen in juli en wegwerkzaamheden. Ondanks de extra drukte overdag bleef de totale filezwaarte gelijk ten opzichte van juli 2009. Dat kwam omdat er de afgelopen maand in de spits minder files stonden.

Buiten de spits stond het verkeer vast door een aantal incidenten. Op 1 juli trok een asfaltwagen met een open laadklep op de A12 een matrixbord naar beneden. De weg ging uren dicht. Ook wegwerkzaamheden op de A12 tussen Woerden en Gouda zorgen voor veel oponthoud. Ook bermbranden zorgden voor vertraging.

De WK-voetbalwedstrijd tussen Nederland en Brazilië leverde op 2 juli een flinke en vroege avondspits op. Na de finale gingen op 12 juli veel vakantiegangers op pad richting het zuiden. In Noord-Brabant en Limburg stonden de hele dag files. Noodweer in Gelderland en in het zuidoosten van het land zorgde op 14 juli voor veel verkeersoverlast.

Met filezwaarte wordt bedoeld de lengte maal de duur van de file.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.