Home

Achtergrond

Meer bedrijven gebruiken garantieregeling

In de eerste helft van dit jaar hebben meer bedrijven gebruikgemaakt van een overheidsgarantieregeling voor krediet.

Dat blijkt uit een rapportage die demissionair minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Van de zogenoemde BMKB-regeling maakten in de eerste jaarhelft 1657 bedrijven gebruik. In totaal werd aan deze ondernemingen door banken 700 miljoen euro aan krediet verstrekt, waarvan de overheid voor 328 miljoen euro garant staat. In dezelfde periode vorig jaar ging het om 1034 bedrijven en 232 miljoen euro borgstelling.

De BMKB-regeling is een van de initiatieven van Economische Zaken om de kredietverlening te stimuleren. "Zo kunnen veel ondernemers ondanks de moeilijke financieringsomstandigheden toch blijven ondernemen'', aldus Van der Hoeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.