Home

Achtergrond 168 x bekeken

Medvedev heft noodtoestand bijna geheel op

De Russische president Dmitri Medvedev heeft de noodtoestand in drie van de vier regio's die met bos- en veenbranden kampen, opgeheven.

Alleen in de westelijke regio Rjazan, bijna 200 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Moskou, blijft die nog van kracht.

In de westelijke gebieden om de steden Moskou en Nizjni Novgorod en in de autonome republiek Mordovië zijn de autoriteiten erin geslaagd de branden steeds verder in te dammen. Dat berichtte het Russische persbureau Interfax vrijdag op gezag van het Kremlin.

Het besluit volgde op de bekendmaking donderdag dat het aantal branden met een derde was afgenomen ten opzichte van woensdag. Er staat nog ongeveer 10.000 hectare in brand, werd toen bericht. De weersomstandigheden zijn ook fors verbeterd, na een wekenlange hittegolf.

Wegens de zwaarste bos- en veenbranden in de Russische geschiedenis voerde Medvedev op 2 augustus de noodtoestand in zeven regio's in. Volgens de autoriteiten kwamen 54 mensen om door de vele brandhaarden, werden ruim 2500 woningen verwoest en moesten ongeveer 5500 mensen worden geëvacueerd. Meer dan 900.000 hectare is al in vlammen opgegaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.