Home

Achtergrond 166 x bekeken

Mazda roept meer dan half miljoen auto's terug

De Japanse autofabrikant Mazda gaat wereldwijd meer dan een half miljoen auto's terugroepen naar de garage wegens een mogelijk defect aan de stuurbekrachtiging.

Het gaat om de grootste terugroepactie van het concern ooit.

Mazda maakte woensdag al bekend 320.000 auto's in de Verenigde Staten, Canada en Mexico terug te roepen. Het concern gaat nu ook auto's terughalen uit zijn belangrijke exportmarkten Australië en Europa.

De actie betreft auto's van de populaire Mazda 3 en Mazda 5 modellen die zijn gemaakt tussen 2 april 2007 en 30 november 2008. Door het defect kan de stuurbekrachtiging plotseling wegvallen terwijl de auto rijdt. Dat verhindert dat de auto kan worden bestuurd zoals verwacht en vergroot de kans op een ongeluk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.