Home

Achtergrond 229 x bekeken

Marmerkreeften teisteren Madagaskar

Een invasie van marmerkreeften levert de rijstvelden op en de wateren rond het Afrikaanse eiland Madagaskar veel problemen op.

De kleine bruine diertjes vreten alles wat zich voor hun scharen ophoudt. Dat meldt de universiteit van hoofdstad Antananarivo.

De oorspronkelijk uit Noord-Amerika afkomstige kreeften doken voor het eerst in 2006 in Madagaskar op toen iemand ze aanbood op de lokale markt. Vermoedelijk waren de dieren illegaal het land in gesmokkeld. Inmiddels is het beestje in acht van de 22 regio's op het eiland een ware plaag geworden.

Professor Noromalala Raminosoa vreest voor het voortbestaan van de kreeften die van nature op Madagaskar voorkomen. "Onze zeven endemische kreeftensoorten worden door deze ingevoerde soortgenoten bedreigd. De kreeften worden een nationaal gevaar als er niets tegen wordt gedaan.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.