Home

Achtergrond

Marklily haalt enorm uit bij bloemenkeuring

Kwekersvereniging Marklily showt deze week een grote hoeveelheid, voornamelijk nieuwe lelies.

Een voorbeeld is de witte Lilium 01-10000-437. Spierwit, mooie gevormde grote bloemen, forse opstaande knoppen en een fris groen en stevig gewas.

In de keuringszaal staan verder de oranje Lilium 'Ceasar’s Place', de mooi witte L. 'White Remplace', de oudrode L. 'Marlon' met witte rand, de witte Lilium met een zweem van purper 'Pink Marmara' en de zachtgele onder nummer 03-32156-01.

De firma Mak toont ook enkele vazen, zoals de witte Lilium 'Robin van Galen’, de roze/witte L. 'Camengo' en de rode L. 'Bacardi’.

Er zijn deze week nog altijd een flink aantal soorten en cultivars Eucomis te bewonderen, evenals een Zantedeschia-inzending van Kapiteyn en bol- en knolsoorten van Cees Breed, waaronder de witte Allium tuberosa, een mooie plant van Bessera elegans en een forse plant van de witte Agapanthus 'Little Court'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.