Home

Achtergrond 1 reactie

Manifest CDA'ers tegen regering met Wilders

Een groep ongeruste CDA'ers heeft een petitie ondertekend tegen regeringssamenwerking met de PVV van Geert Wilders.

De ondertekenaars vinden ook de samenwerking door middel van gedoogsteun waar momenteel over wordt onderhandeld onverkropbaar. In hun ogen tornt de PVV aan de grondrechten.

Lokale christendemocratische politici, bestuursleden en de twee oud-Kamerleden Sytze Faber en Ton de Kok zetten hun naam onder het manifest. De tekst verschijnt donderdag in dagblad Trouw en staat ook op de website www.wijstaanvooronzegrondrechten.org. Met name Wilders' voorstellen die het recht op gelijke behandeling en de godsdienstvrijheid zouden inperken, zijn de groep een doorn in het oog.

,,De PVV stigmatiseert een aanzienlijke minderheid van onze bevolking, maakt deze tot zondebok voor vrijwel alle problemen van onze samenleving. Zo bedreigt de PVV niet alleen de vrijheden van moslims, maar ook de beginselen van onze rechtsstaat en daarmee de vrijheid van ons allen'', aldus de tekst. ,,Regeringssamenwerking, ook in deze vorm, met de PVV draagt bij aan de acceptatie van een gedachtegoed dat een bedreiging vormt voor onze democratische samenleving.''

Fractievoorzitter Maxime Verhagen onderhandelt momenteel met de VVD over de vorming van een nieuw kabinet, dat met gedoogsteun van de PVV een meerderheid in de Tweede Kamer achter zich zou hebben. Mochten de onderhandelaars er onder leiding van VVD'er Ivo Opstelten uikomen, dan zal op een extra partijcongres van het CDA duidelijk moeten worden hoe de verhoudingen liggen. De leden hebben namelijk het laatste woord over regeringsdeelname van de christendemocraten.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  jan

  Laat Verhagen nu eerst zijn gang maar gaan.
  Proberen wij dit niet dan is het CDA bij voorbaat al kansloos.
  Wij Nederlanders zullen eerst onze neus moeten stoten met de betrekkingen met het buitenland.
  Dan kunnen we pas zeggen tegen Wilders en cachotten;Zien jullie nu wel wat er van komt.
  Eerst moeten wij voelen.Dan wordt er pas geluisterd.

Of registreer je om te kunnen reageren.