Home

Achtergrond 161 x bekeken

Man moet betalen voor pseudohartaanval

Een 48-jarige inwoner uit Sneek moet een schadevergoeding van 2.246 euro betalen aan hulpdiensten, omdat hij ze begin deze maand voor het lapje hield.

Dat maakt de politie Friesland bekend. De man was 's nachts op het Starteiland in het Sneekermeer en kon niet naar het vasteland komen omdat er geen veerpontjes meer voeren. Door een hartaanval te simuleren kreeg hij het voor elkaar dat hij op een brancard naar de overkant werd gebracht.

De man belde de politie en zei dat hij een hartaanval had. Vervolgens brachten hulpverleners hem met een noodveerpont naar het vasteland. Daar stond een ambulance klaar om de man over te brengen naar het ziekenhuis. De zogenaamde hartpatiënt sprong van de brancard, bedankte het ambulancepersoneel en maakte zich uit de voeten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.