Home

Achtergrond

Lilium speciosum rubrum nog altijd uitstekend

Lilium speciosum rubrum is een van de leliesoorten die het langst in cultuur is.

In Japan komt deze soort ook nog in het wild voor en werd al in 1794 beschreven.

Lilium speciosum is de basis van de huidige Oriental typen (L speciosum x L. auratum) en is vooral bij de liefhebbers nog zeer gewild. Cees Breed showt deze week in de keuringszaal een plant van deze lelie en een eveneens bijna perfect witte Lilium speciosum alba.

René Zijerveld gaat eveneens terug naar de oorsprong van het huidige leliesortiment en toont een pot met Lilium tigrinium. Ook na een week bloeien zijn de bloemen nog perfect oranje van kleur en beloven de nog aanwezige knoppen nog meer bloeiplezier. Zijerveld toont tevens een mand met Roscoea purpurea ‘Daila Lama’. Oorspronkelijk komt dit product uit de Himalaya en bloeit aan het einde van de zomer. Op de proeftuin van Zijerveld aan de Oude Heereweg 16 in Voorhout zijn nog meer soorten en cultivars van Roscoea te bekijken.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.