Home

Achtergrond

Ligabiscuits uit de handel genomen

Fabrikant Kraft Foods haalt het product Liga Tweede Stap terug uit de winkels.

Het bedrijf maakte dat maandag bekend. Volgens experts is het product niet geschikt om als droge biscuit aan kinderen van 6 tot 9 maanden te geven. Voor die leeftijdsgroep kan het te lang duren voordat de biscuit zacht wordt in de mond, waardoor er kans bestaat op ongemak en verstikkingsverschijnselen niet kunnen worden uitgesloten.

Voor kinderen van 6 tot 9 maanden is de biscuit alleen veilig als papje, waarbij het product eerst wordt verkruimeld en vervolgens wordt gemengd met een vloeistof of een een fruithapje. Kraft Foods haalt de biscuits terug uit voorzorg en om de gebruiksinstructies op de verpakking aan te passen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.