Home

Achtergrond

'Lely melkers' bepalen top melkproductielijst BOE011346W

Uit de door het CRV gepubliceerde melkproductie-statistieken blijken Lely Astronaut melkers het afgelopen jaar erg goede resultaten te hebben behaald. Maar liefst de eerste dertien bedrijven in de lijst van robotmelkers blijken te melken met een Lely Astronaut. Van de top 25 robotmelkers melkt 90% met een Astronaut.

De jaarstatistieken hebben betrekking op het boekjaar 2009, dat eind augustus afliep. De lijst wordt bepaald op basis van het gemiddelde economisch jaarresultaat (EJR) waarbij de melkcontrole wordt uitgevoerd door het CRV.

Naast de top 25 robotmelkers wordt ook de lijst van bedrijven met meer dan 100 koeien aangevoerd door een bedrijf met een Astronaut namelijk Vof Vaessen uit Heerlen. Vaessen, vierde in de totaallijst, kwam gemiddeld met zijn 119 koeien tot een economisch jaarresultaat (EJR) van 3.001 euro.

De meest productieve roodbontvaars wordt ook gemolken door een Lely Astronaut. Deze koe, van maatschap Poppe uit Zwolle, gaf in 295 dagen 11.232 kg melk en kwam tot een EJR van 3.264 euro.

Ook in België blijkt Lely goed te scoren. De nummer twee in de totaallijst van Vlaanderen, Marcel Heylen uit Geel, melkt dagelijks zijn vee met een rode melkrobot.

Bekijk ook de video »

De top 25 van robotmelkers:

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.