Home

Achtergrond

Lelieprijzen doen het weer beter

De prijzen die de afgelopen week op de bloemenveilingen voor lelies werden betaald, zijn aan de beterende hand.

De aanvoer van Longiflorum ligt overigens ver onder het niveau van vorig jaar, maar de middenprijs valt tien cent hoger uit dan een jaar geleden. Vooral de 1 pitters, die schaars zijn, worden zeer goed betaald. De gemiddelde prijs van Oriental Hybriden liep op van € 0,43 naar € 0,50 cent per steel. De hogere prijzen werden vooral betaald voor het zwaardere segment
(buiten)lelies. Later in de week liepen vooral de ’zwaardere’ partijen wit, ’Robina’ en ’Sorbonne’ soms fors in prijs op. De vraag naar Aziaten steeg deze week. Dit resulteerde in nog hogere middenprijzen dan een week eerder. (van € 0,254 naar € 0,305). De prijs van LA-hybriden klom van € 0,231 naar € 0,296. Alle kleuren waren gewild en gingen in grotere transacties van de hand.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.