Home

Achtergrond 189 x bekeken

Laura begint aan haar zeilavontuur

De 14-jarige Laura Dekker vertrekt vanmorgen om negen uur vanuit Zeeland voor haar solozeiltocht rond de wereld.

Eerst zeilt ze nog samen met haar vader naar Portugal. Ze willen dan de laatste dingen op haar boot Guppy testen en verbeteren.

Als de boot zeewaardig is, wil Dekker zo snel mogelijk koers zetten naar de Canarische Eilanden. Hier wacht zij mogelijk het einde van het orkaanseizoen op de Atlantische Oceaan af, dat tot december kan duren.

Afgelopen week hief de kinderrechter in Middelburg de ondertoezichtstelling van Laura door Jeugdzorg op. De ouders van Laura kregen weer gezag over haar. Daarmee viel de laatste belemmering weg om met de zeiltocht te beginnen.

Als haar poging lukt, is ze de jongste zeilster ooit die onafgebroken de wereld rond zeilde. Het record staat nu op naam van de Australische Jessica Watson.

Film- en televisieproducent Eyeworks heeft met het meisje afgesproken de beelden van haar wereldreis exclusief te mogen gebruiken. Het is nog niet duidelijk wat het productiebedrijf er exact mee gaat doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.