Home

Achtergrond 3 reacties

Lactalis eist 300.000 euro van Franse actievoerders

Lactalis heeft de boerenbonden FDSEA en Jeunes Agriculteurs voor de rechter gesleept wegens acties tegen producten van Lactalis in de supermarkten.

De Franse kaasgigant eist van de bonden en van enkele bestuursleden persoonlijk een vergoeding van 300.000 euro voor geleden schade aan haar verkopen en imago.

Franse melkveehouders hebben op initiatief van hun bonden onlangs opgeroepen tot een boycot van onder meer de door Lactalis geproduceerde President-kaas. Om die actie kracht bij te zetten hebben ze in tientallen supermarkten op alle betreffende producten die toch nog in het vak liggen een sticker geplakt. Volgens Lactalis, het grootste kaasbedrijf van Europa, tast de stickeractie zijn goede naam aan.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Een typisch voorbeeld van een melkfabriek die te ver (mijlenver) van haar leden/leveranciers af staat. In Nederland zouden boeren allemaal 56.000 euro schadevergoeding van hun melkfabriek moeten vragen. (Dit was de gemiddelde inkomensdaling in 2009 in de melkveehouderij)

 • no-profile-image

  Patrick

  Symphatie voor de actie. Wel interessant wat er nu gaat gebeuren. Typisch drukmiddel om te dreigen met boetes van een multinational (of is het een coöperatie), dat weet je nooit namelijk. Het punt is dat het bedrijf zegt, wel wereldmarkt, dus zelfde melk prijs als duitsland, dus niet zeuren.
  Boeren zeggen kostprijs is verschillend, inkomenssteun is verschillend en nog veel meer dus als dat niet gelijk is amahoela met je wereld melk prijs.
  Wie denk je dat er gelijk heeft uit essentie????
  Wat zou LTO en NMV zeggen over deze situatie???? Ik denk dat ze de kans kiezen van Lactalis. Kan een agd journalist dit gaan vragen???

 • no-profile-image

  collega van franse

  De goede naam zal ooit wel verdiend zijn en ook de stikker zal wel ooit verdiend zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.