Home

Achtergrond 184 x bekeken

'Laat Vlaanderen alternatief voor ontpolderen beoordelen'

Vlaanderen moet alternatieven voor ontpoldering van de Hedwigepolder die door Nederland zijn afgewezen toch beoordelen.

Dat vindt Zeeuws statenlid Johan Robesin van de Partij voor Zeeland, die stelt dat de Vlaamse minister-president hiertoe bereid is.

Robesin reisde onlangs af naar Brussel voor een bezoek aan het Europees Parlement. De Vlaamse minister-president Kris Peeters verklaarde volgens Robesin in de marge van het bezoek een "open mind" te hebben aangaande alternatieven.

"Toen ik mijn kans schoon zag hem even apart te spreken heeft hij me verzekerd open te staan voor overleg met Nederland voor het onder water zetten van de Hedwigepolder. Maar als de LNV-minister hem dat nooit vraagt", aldus Robesin, "komt zo’n gesprek er nooit."

Robesin ziet met name kansen voor een alternatief plan dat is ontwikkeld door het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen. De ontpoldering ten behoeve van het creëren van nieuwe natuur, is vastgelegd in de Scheldeverdragen. Daarin staan vooral afspraken over de verdieping van de Westerschelde, die volgens critici geen verband houdt met het invullen van een natuurparagraaf.

Of registreer je om te kunnen reageren.