Home

Achtergrond 368 x bekeken 8 reacties

LTO: lichte nuka's langer aanhouden op melkveebedrijf

Melkveehouders die nuchtere kalveren hebben die lichter zijn dan 36 kilo, moeten deze nog een tijdje laten aansterken op de boerderij.

Dit is volgens LTO-kalverhouderijvoorzitter Bert Loseman het belangrijkste gevolg van het strengere inkoopbeleid van kalfsvleesintegratie VanDrie. Problemen met de inkoop van kleurling-nuka’s verwacht hij niet. VanDrie heeft gemeld dat het ook geen 100 procent Piemontese-kalveren meer wil. Die zijn ook zeldzaam in de Nederlandse rundveehouderij Veehouders met heel erg rundvleestypische kalveren kunnen die volgens Loseman misschien ook beter zelf aanhouden. De dieren zijn goed af te zetten bij gespecialiseerde slachters. Uitval van kalveren hoeft in ieder geval niet plaats te vinden door het andere beleid van VanDrie, meent hij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  peter

  wat een onzin verhaal van die Bert Loseman,Wat moet ik met 80 stierkalveren op jaarbasis die gemest moeten worden tot ongeveer 1.5 jaar daar is op de hinderwet geen ruimte voor en een stal bij bouwen kan ik ook niet in verband met het bouwblok, die niet meer vergroot kan worden. En waar kan ik een slager vinden die mijn kalveren slacht en kan vermarkten, al die kleine slagers zijn door al het gecontroleer,en gecertiviseert al bijna allemaal weg. Dit is echt weer een lto stropdassen praat,slap gelul met geen oplossing van de eisen die jan van een steldt.

 • no-profile-image

  huub

  Als melkveehouder ben je een leverancier van de kalvermesters, je moet een product leveren waar vraag naar is. dat zijn gezonde, sterke kalveren van het dubbeldoeltype, geen magere dingen die toch niet willen groeien...

 • no-profile-image

  boer

  wat een gebleer van die lto mannetjes ze praten met iedereen mee regels regels en nog eens regels daar gaat de nederlandse boer van naar de kloten en van 3 bepaald nu als enigste hier wel even de prijs 100 euro voor een zwartbont stiertje

 • no-profile-image

  Jeroen

  Gekke Henkie,

  35 dagen krijg je dat kalf toch wel op 35 kg? Anders krijg ik toch vraagtekens bij je opfok?

 • no-profile-image

  Jeroen

  Peter,
  Lees het nog eens. LTO geeft alleen aan, dat kalveren die onder die 35 kg zitten om die wat langer te houden. Hoeveel zullen dat er zijn, in de andere situatie die hij aan geeft gaat het om vleesvee, dus wat voor punt wil je hier nu maken?

 • no-profile-image

  hans

  Wat zeuren jullie allemaal , laat die kleine kalveren bij de koe lopen en anders bij een pleeg koe , moet je zien hoe hard het kalf groeit . Dit doe ik zelf al jaren . De vaars kalfjes zijn allemaal minimaal bij aflevering [14 dgn] 40 kg zwaar en stiertjes minimaal 50 kg , maar de overgrote deel er van tussen de 55 en 65 kg . wie niet waagt wie niet wint . GEGROET HANS

 • no-profile-image

  Gezond

  Helemaal met Huub eens! En laten we eerlijk zijn, als je als melkveehouder een goed gezond kalf weet te leveren aan de vleesveehouderij, weet je ook dat dit zelfde kalf veel melk zal gaan drinken. Dus veel mmp en weiproducten. Hier heeft de melkveehouderij meer baat bij dan menig man denkt!

 • no-profile-image

  gekke henkie

  dit bewijst weer eens dat de lto er de ballen verstand van heeft. de kalveren moeten binnen 35 dagen afgevoerd worden anders kun je ze aan de straatstenen niet meer kwijt.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.