Home

Achtergrond 1 reactie

Kwart meer winst voor Rabobank

Rabobank heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 1,66 miljard euro, een stijging van 26 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009.

Dat meldt de Rabobank. De coöperatieve bank dankt de winst onder meer aan het voorzichtige economische herstel. ”Het economisch herstel is nog broos, maar ook in Nederland is een voorzichtige opleving merkbaar. Hierdoor gaat het financieel beter met veel van onze klanten”, aldus bestuursvoorzitter Piet Moerland.
De donaties aan de voorzieningen voor kredietverliezen daalden vanwege het economisch herstel. Daarnaast werd de vermogenspositie verder verstevigd. Het eigen vermogen steeg het afgelopen halfjaar tot 40 miljard euro.
”Wij hebben een solide vermogenspositie nodig om onze particuliere en zakelijke klanten ook in de toekomst goed te kunnen bedienen. Wij blijven daarbij scherp sturen op een efficiënte bedrijfsvoering”, aldus Moerland.
Rabobank verwacht dat de groei van de kredietverlening in de tweede helft van dit jaar beperkt blijft vanwege het voorzichtige herstel van de economie. De bank verwacht een verdere verbetering van het eigen vermogen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    boertje van buten

    Rabo dankt de winst vooral aan de lage rente op spaargeld. Zeker als je de rente vergelijkt met die op leningen. En maar praten over cooperatie!!

Of registreer je om te kunnen reageren.