Home

Achtergrond 191 x bekeken

Kritiek op 'hiphop' presidentskandidaat Haïti

De van origine Haïtiaanse, Amerikaanse hiphopster en rapper Wyclef Jean heeft hulpgelden voor Haïti verkwist en heeft zich nauwelijks laten zien toen Haïti begin dit jaar onder een verwoestende aardbeving leed.

Dit zei de Amerikaanse acteur Sean Penn vandaag in een reactie op Jeans inschrijving als presidentskandidaat in Häïti. De ook in Haïti populaire artiest Jean deed dat donderdag in Port-au-Prince.

Penn is dit jaar veel in Haïti geweest om hulp te verlenen of te bevorderen aan het 12 januari zo zwaar getroffen land. Hij trok in een vraaggesprek donderdag in Los Angeles de motieven van Jean om zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen van 28 november ernstig in twijfel.

"Wyclef Jean schitterde door afwezigheid sinds de aardbeving en heeft 400.000 dollar die was geschonken voor Haïti verkwist'', aldus Penn. De acteur erkende wel dat Jean een belangrijke stem voor Haïti is, maar die stem is volgens Penn het luidst bij het ontkennen van verkwisting door zijn hulporganisatie.

De Yele Haïti Foundation van Jean in de VS is omstreden nadat belastingdocumenten hadden aangegeven dat een derde van het geld van het fonds in 2006 is opgegaan aan "diverse uitgaven''. Jean heeft verkwisting of misbruik ontkend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.