Home

Achtergrond

Kracht van bank stut winst ING

Bank en verzekeraar ING heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Vooral de bankactiviteiten droegen bij aan het resultaat.

Bij de verzekeraar werd een verlies in de boeken gezet. Dat werd woensdag bekendgemaakt. ING meldde verder ,,goede vooruitgang'' te boeken met de splitsing van het bedrijf.

ING Bank realiseerde een onderliggend nettoresultaat van ruim 1,6 miljard euro, waar marktvorsers rekenden op circa 1,2 miljard euro. De verzekeraar schoot in het rood, met een negatief resultaat van 115 miljoen euro waar de markt rekende op een plus van 28,8 miljoen euro.

De verzekeraar van ING stond onder druk doordat in de Verenigde Staten 521 miljoen dollar moest worden afgeschreven op handelscommissies. Dat kwam door de scherp zakkende aandelenmarkten in het afgelopen kwartaal.

De nettowinst van ING als geheel kwam uit op 1,1 miljard euro, waar door analisten rekening werd gehouden met een winst van circa 700 miljoen euro. In het tweede kwartaal van vorig jaar werd nog een winst van 71 miljoen behaald.

ING blijft werken aan de splitsing van de bank- en verzekeringsactiviteiten. De splitsingskosten komen dit jaar waarschijnlijk uit op 110 tot 150 miljoen euro. ,,We blijven de opties voor de verzekeringstak afwegen, maar het basisscenario is nog steeds een of twee beursgangen'', aldus bestuursvoorzitter Jan Hommen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.