Home

Achtergrond

'Koningin Swaziland betrapt met minister'

Swaziland is in rep en roer door een overspelschandaal aan het hof.

Koningin Mswati Nothando Dube, een van de dertien vrouwen van koning Mswati III, zou zijn betrapt terwijl ze vreemdging met de minister van Justitie. De koningin heeft huisarrest gekregen, de minister is opgesloten in de gevangenis. Volgens media in buurland Zuid-Afrika riskeert de minister de doodstraf.

Koning Mswati is momenteel op staatsbezoek in Taiwan. Tijdens zijn afwezigheid zouden de koningin en de minister door de politie zijn betrapt in een hotel even buiten de hoofdstad Mbabane.

Swaziland is een klein land tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Er wonen iets meer dan een miljoen mensen. Koning Mswati III (42), die het land sinds 1986 leidt, staat bekend om zijn uitbundige levensstijl.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.