Home

Achtergrond 217 x bekeken

Koetsier verongelukt bij ringsteken in Sloten

Een 74-jarige man uit Hemelum is donderdagochtend overleden aan de verwoningen die hij woensdag opliep tijdens het ringrijden in Sloten.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. In de finale van de wedstrijd sloeg het paard van de koetsier op hol toen een paaltje met ring omviel en tussen de wielen van de wagen terecht kwam. Vervolgens braken de teugels waardoor paard en wagen onbestuurbaar werden. De 74-jarige man werd samen met zijn 45-jarige bijrijdster uit de koets geslingerd. De man werd met zwaar hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen, waar hij donderdagochtend overleed. De vrouw raakte licht gewond.

Honderden toeschouwers waren getuige van het ongeluk. De ringrijderij is meteen stilgelegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.