Home

Achtergrond 3 reacties

Koetsier overleden na ongeluk

Een koetsier die maandag in Enkhuizen zwaargewond raakte nadat het paard voor zijn koets op hol was geslagen, is later op de dag overleden.

Dat liet de politie weten. De koets botste na een wilde rit van enkele honderden meters op een auto en viel om.

De 76-jarige man uit Enkhuizen kwam hierdoor hard met zijn hoofd op het wegdek terecht en werd met ernstig hersenletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam. Een bijrijder raakte lichtgewond.

Het paard sloeg hoogstwaarschijnlijk op hol omdat het dier schrok van lawaai van een reinigingswagen. De koetsier kon het dier en zijn wagen vervolgens niet meer onder controle krijgen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  huidige verkeer is niet meer geschikt voor paarden !

 • no-profile-image

  Leen

  Openbare weg is niet voor paarden. De mensen die vroeger aangespannen reden waren beroeps, nu zijn het hobbyisten. Daarbij is de verkeersintensiteit verveelvoudigd.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik weet niet of het dit bewuste span was maar afgelopen voorjaar kwam ik wekelijks in die streek en heb de paardentram Medemblik - Enkhuizen vaak over of langs de dijk bij Wervershoof en Andijk zien rijden. En me er ook heel vaak aan geergerd dat automobilsten en motorrijders totaal geen rekening hielden met dat span. Gert, het is vooral een kwestie van fatsoen en dat ontbreekt helaas bij veel bestuurders van motorvoertuigen. Straks kunnen alleen nog gepensioneerde politiepaarden voor koetsen dienst doen. Want die zijn getraind op plotseling lawaai en beweging.

Of registreer je om te kunnen reageren.