Home

Achtergrond 242 x bekeken

Kleiner verlies voor Alanheri

Diervoeder Alanheri heeft de eerste stappen gezet in de weg omhoog.

De onderneming, die onder meer onder het merk Witte Molen voeding voor knaagdieren produceert, rapporteerde vandaag een kleiner verlies over het eerste halfjaar dan een jaar eerder, maar Alanheri zal personeel moeten ontslaan.

De inkomsten kwamen uit op 6,7 miljoen euro tegen 8,5 miljoen euro aan omzet een jaar eerder. De daling is onder meer te wijten aan de verlaging van de productie en het afbouwen van de exclusieve distributie aan derden, aldus het bedrijf.

Het bedrijfsresultaat kwam uit op 29.000 euro tegen een verlies van 115.000 euro in de eerste helft van 2009. Onder aan de streep stond na de eerste zes maanden een verlies van 47.000 euro tegen 191.000 euro een jaar eerder. Alanheri herhaalde de verwachting dit jaar een 'break-even' resultaat te gaan behalen op een omzet van circa 13 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.