Home

Achtergrond 2148 x bekeken 29 reacties

Klassieke muziek en vrouwenhand voor meer melk

Een Turkse boer heeft een methode ontdekt om zijn koeien meer melk te laten geven.

Zijn dieren krijgen alleen nog maar klassieke muziek te horen. Daarnaast mogen alleen vrouwen de koeien beroeren. Een vrouwenhand is anders dan een mannenhand, zegt een medewerkster van de boerderij tegen RTL. "Een koe reageert beter op een vrouwenhand", stelt ze.

Op deze manier krijgen de koeien meer rust om melk te geven. En het werkt, stelt de boer. Rock 'n' roll komt de koeienstal niet in. En Jan Smit al helemaal niet. "Dat zijn mannenstemmen", zegt hij. "Dat zorgt voor stress bij de dieren."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Hahaha, wat een briljante ontdekking. Dat van de klassieke muziek had ik al wel eerder gehoord, dus is niet echt zijn ontdekking. Dat een koe gemolken door een vrouw meer melk zal geven geloof ik niet echt, maar misschien is het dan beter om de melkmachines maar weer af te schaffen ;)?

 • no-profile-image

  Monique Vos

  Jeroen, misschien vinden de koeien zachte kleinere vrouwenhanden prettiger aanvoelen dan van die ongeduldige ruwe, eeltige, mannenhanden, waarvan de eigenaar geen notie heeft hoe gevoelig een uier wel kan zijn? :-))))

 • no-profile-image

  Melkveehouder Wim.

  @ Monique: Ruwe handen?
  Uier gevoelig?
  Welnee, dat valt best mee! Als je ziet hoe hard een drinkend kalf er tegenaan stoot.......... Kan nooit zeer doen. :D

 • no-profile-image

  katja

  Monique, heb jij dan ervaring met ruwe eeltige Turkse mannenhanden? Mijn portie mag al op voorhand naar Fikkie!

 • no-profile-image

  melkvee

  ik kan me voorstellen dat het lekkerder is gemolken te worden door een vrouwenhand dan door een mannenhand :D

 • no-profile-image

  sjeng

  @zulte zat uit gelukkig was nl: wat ben jij een zuurpruim, heb je geen gevoel voor humor? Er is al serieuze ellende genoeg, de mens moet ook eens kunnen lachen.
  Ik zou trouwens ook liever door een vrouwenhand gemolken worden dan door een mannenhand.

 • no-profile-image

  Zulte Zat

  Hoe weet je dat Melkvee,Houder.Heb je er ervaring mee?Wat jij bedoelt heeft totaal niks te maken met de blog.Als je wat te kort komt kun je blogers er om vragen direct of in direct vragen jongen via Robert.Maar jouw spui gat hebben we hier niet nodig.Ga jij maar maar xx pagina's.Deze blog afdeling is voor en van mensen die weten het waarom en ook het waarom en hoe hebben gedaan.

 • no-profile-image

  Kalf

  Levensverhaal van een kalfje: "Eindelijk daar zie ik dan het levenslicht ! Ik ben een kalfje en wil graag snel kunnen dartelen in de wei en meteen melk drinken aan mama's uiers. Maar wat is dat....??? een meneer die zich boer noemt haalt mij weg bij mijn mama!!! Wat zie ik ook een intens verdriet in de ogen van mijn mama!!!!!!! Ik word een kleine ruimte ingezet, die men 'eenlingbox' noemt, maar eigenlijk gewoon een veredelde kist is. Daar moet ik maar liefst 8 weken in verblijven!!! Maar ik ben een kalfje, een kind dat wil drinken bij zijn mama!! Ik krijg nu van die meneer die zich boer noemt een emmer met poedermelk....bah! Ik verlang naar mijn moeder!! Ik wil mama-melk zuigen aan haar uiers. En mijn mama verlangt naar mij..... Maar in de tussentijd wordt zij "gemolken" door die boerenmeneer. Maar eigenlijk is dat "melken" gewoon een ander woord voor melk stelen!!! En wat gebeurt er nou met die melk zie ik....????? Die wordt gedronken door............................... MENSEN!!! VOLWASSEN mensen nog wel !!!! MIJN mama melk !!!!!!!!!!!! Hallo stelletje dieven !!!!! dat is mijn mamamelk !!!! Voordat ik 3 weken oud ben word ik op transport gezet richting.............de dood..........ik word vermoord...................andere kinderen van mijn moeder hadden iets meer "geluk". Die mochten zowaar zelfs 6 maanden blijven leven.........Maar in die 6 maanden zagen ook zij mama nooit meer...... En mama moest al die tijd maar melk "geven" voor die mensen. Die mensen die al haar melk opdrinken en elke dag weer stelen zij haar melk die bestemd is voor haar kinderen, maar die mama noch haar melk nooit te zien en te drinken krijgen. Mijn arme mama....... als zij straks niet meer op tijd zwanger raakt of minder melk "geeft" wordt ook zij op transport gezet en vermoord....... En dat allemaal alleen maar omdat mensen zonodig melk willen drinken. Melk die zij allen gekregen hebben toen zij baby waren..... Want melk is voor baby's!!! Mama-mensen-melk is voor mensen baby's. En mama-koeien-melk is voor koeienbabys. Koemelk is voor ons kalfjes, maar mensen zijn hele slechte wezens doordat ons allemaal af te nemen, ons direct na de geboorte van onze moeders te scheiden en ons te vermoorden. De levensvreugde die ik had in mijn oogjes toen ik geboren werd, maakte snel plaats voor een gevoel van "was ik maar nooit geboren". Wat kunnen mensen een harteloze wezens zijn...... ==========Kalf Kees

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Kees kan zijn verhaaltje beter in een blaadje van wakker dier publiceren.

 • no-profile-image

  Bert

  Monique.Ik geef je gelijk.Waarom.Om dat daar en hier en in zelfde soort landen om gegaan word met dieren op een manier dat ik zelf begin te schelden en te vloeken.Dieren tellen daar en in zelfde soort landen totaal niet.Het is slaan en sakkeren en niks te vreten geven en ga zo maar door.Maar de vrouwen zijn veel slimmer houden of moeten mond dicht houden.Maar hebben nog steeds gevoel en liefde voor dieren.Daarom klopt dat lul zak verhaal van die vent wel.Want als zulke ... bij koe staat laat ze echt melk niet schieten.Ik zie die mannekes zo vaak en geef ze er gewoon recht voor bol opmerking over.Dat je zo een dier niet behandeld.Lachen ik nog kwader en zeg hem dat ie me maar nooit meer moet vragen voor een of ander. worden ze stil van.Dan zeg ik de groene bij ons in NL duwde jouw in de bak.Je koe naar verzorgings te huis en je vrouw de vrijheid in.Monique ik ben het niet eens zo als het in NL gaat ik zie nog steeds een verschil tussen een mens en een dier.Maar zo als het gaat in dit soort landen daar zet ik mijn kam ook voor op.

 • no-profile-image

  katja

  Sjeng, ik heb een goeie tip voor jou. Laat je eens melken door een Grote Berenklauw. Je zult versteld staan!

 • no-profile-image

  Monique Vos

  Katja, daar bedoel je toch niet die enorme plant mee die vooral brandblaren veroorzaakt in deze tijd van het jaar? :-)

 • no-profile-image

  gert

  Dus in Turkije geen melkrobot,maar melkmeisjes !

 • no-profile-image

  Han

  Laten we even de gein achter ons laten en in het verleden duiken. Begin vorige eeuw werd er bij hele volkstammen alleen door vrouwen gemolken, in Afrika is dat nog het geval. In 1968 heb ik in Duitsland nog meegemaakt, dat de boeren om 17 uur de kroeg in gingen om hun pilsje te halen voor het voeren, Muti moest eerst het melken afmaken. Ik heb na 20 jaar Rusland nog nooit een RUS zien melken, ook hier doen de vrouwen het melken. Perslot zijn koeien ook van het vrouwelijke geslacht, dus gemolken door de kalfjes en / of vrouwen!!.

 • no-profile-image

  anti

  Spotvogelmuziek zou dat wat zijn?Of niet?

 • no-profile-image

  katja

  Juist Monique. Het zijn toch kleingeschapen frustraten die op dit forum reageren, dus laat zij ook eens een dikke hebben! Hi, hi, hi, ha ,ha, ha!

 • no-profile-image

  .

  Er loopt volgens mij maar één werkelijk sexueel frustraat rond op dit forum en die staat hieronder. Als het verstand tussen de oren ophoudt moet je het blijkbaar ergens anders van hebben.

 • no-profile-image

  ??

  Als de AGD wil ingrijpen, doe het moderatoren dan regelmatiger en strikter!
  Heb dit al meerdere keren gevraagd en gemailt aan Elsevier.
  De regels kan je toch maar overtreden.
  Maak een inlogsystem waarbij naam+telefoon+adres geregistreerd zijn, maakt het wel makkelijker!

 • no-profile-image

  ??

  1.10 tijd, dat zijn de tijden die herkauwer/wipstaartje en volgelingen ook hebben, o ja het is allemaal 1 pot nat.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Ach Katja, je bent een echte vrouw!!!... Daarom gun ik je ook het laatste woord !!!...

 • no-profile-image

  koetje

  Nou dan geen kapster,maar wel last van een heleboel bad-hair-days.Iets mis met jouw hormoonhuishouding?Zijn vast wel pilletjes voor.

 • no-profile-image

  katja

  Piet Slingerland. Midden Europa is een heel verkeerde regio voor muzikaal melkvee. Want die hangborstige dames hebben een bloedhekel aan Polka, Zigeunerklanken en Balalaika! Ik ben allerminst kapster Koetje Boe en in mijn stallen vermaken de beesten zich dag en nacht met de discoversie van de Harlem Shuffle. Zo lever ik iedere ochtend verse karnemelk aan Danone en fijn strooisel aan een witteratten kwekerij in Oud Zuid. (die betalen me zwart, maar svp niet verder vertellen hoor). Puntje puntje puntje, jij bent als enige finaal door de mand gevallen. Ja, zo'n berenklauw doet even pijn, maar daar heb je dan ook wat voor! Nou ja, met een weekje ben je er van af. In sommige gevallen: helemaal!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Dat Katja uit de ronde venen, sexueel gefrustreerd is moge duidelijk zijn, arme meid !!!... Wat Monique schrijft heb ik meer waardering voor!!!... In het bijzonder de gedachte/opmerking dat het belangrijk is je te verplaatsen in de mogelijke gevoelens van een melkkoe!!!... En zeker als wij daarmee ons brood verdienen is het toch logisch dat wij daar respectvol mee omgaan!!!... Dat melkkoeien klassieke muziek meer waarderen dan rock en rol, vind ik ook begrijpelijk, op vier poten rock en rol dansen zal niet meevallen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Eureka! dit is dé mogelijkheid om van al die lastige Nederlandse melkveehouders af te komen. Aangezien het Turkse platteland bijna ontvolkt is (die vroegere boeren wonen tegenwoordig allemaal hier en melken met mannenhanden sociaal geslagen room) en de grondprijzen daar erg laag zijn, kan Turkije na toetreding tot de EU een vooruitgeschoven post van ons eigen platteland worden. Dus kom op melkveehouders: allemaal naar Anatolië met jullie zwartbonte dames, die driemaal méér melk gaan geven als er volcontinu een aantal buikdanseressen door de stal huppelen. Goed voor de werkgelegenheid!

 • no-profile-image

  Boer

  Helemaal gelijk sjeng. Mag best een beetje humor in zitten. Ik ben bang dat bij Kees een zachte vrouwenhand niet voldoende is maar een flinke dosis oxitoxine en een knijptang krijgt zelfs daar wel weer wat leven in.

 • no-profile-image

  geen boer

  ha, inderdaad er bestaan dus tóch moderatoren op dit forum. Beetje selectief, want wat was er mis met mijn spottende reactie op Zulte Zat? Dat soort kan toch niet genoeg weggehoond worden?

 • no-profile-image

  Jeroen

  Han Ik heb een man aan het melken en hij is ook nog regionaal kampioen melken.
  Hij heeft het wel leuk tussen al die vrouwen denk ik ;)

 • no-profile-image

  koetje

  Ach gewoon een kapster met iets te regelmatig een bad-hair -day.

 • no-profile-image

  Han

  Jeroen de uitzondering bevestigt de regel.

Laad alle reacties (25)

Of registreer je om te kunnen reageren.