Home

Achtergrond

Kitten gered uit ondergrondse vuilcontainer

Tijdens het legen van een ondergrondse vuilcontainer aan de Langshof in Almere-Haven heeft een oplettende vuilnisman een kitten van de dood gered.

Het jonge poesje werd tussen het vuilnis aangetroffen. Het dier had een gebroken dijbeen en is inmiddels geopereerd. Volgens het dierenasiel in Almere herstelt de kitten goed, zo liet het donderdag weten.

Tijdens het legen van de ondergrondse vuilcontainer hoorde de vuilnisman gemiauw en vond tussen alle rommel het negen weken oude poesje. Hij bracht het diertje meteen naar het dierenasiel waar een arts de botbreuk constateerde en meteen liet opereren. Het diertje heeft de naam Haley gekregen. Volgens beheerder Margret Janssen van Dierenasiel Almere is de kitten gedumpt. ,,Dit is pure dierenkwelling waarvoor de dader streng moet worden gestraft. Het lijkt erop dat Haley nu weer wat vertrouwen in haar verzorgers krijgt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.