Home

Achtergrond 549 x bekeken 1 reactie

Kip grootste verzoorzaker voedselvergiftiging

Kip is de grootste veroorzaker van voedselvergiftiging.

Dat maakte Amerikaanse gezondheidsexperts van de Universiteit van Georgia gisteren bekend.

Kip, kalkoen en ander gevogelte zijn in 17 procent van de gevallen de oorzaak van ziekteuitbraken veroorzaakt door voedsel. Op de tweede plaats staat met 16 procent vlees en de derde plaats is met 14 procent voor bladgroente.

De onderzoekers van het Centrum voor gezondheid en ziektepreventie komen tot deze conclusie naar aanleiding van een rapport uit 2007. In 2006 was kip ook al de grootste veroorzaker van ziektes.

Salmonella is de grootste boosdoener als het gaat om ziektes die veroorzaakt worden door voedsel. Een variant van deze bacterie was in de helft van de gevallen de bron van de ziekte. Op de tweede plaats komen virussen en daarna volgen sporen van paddestoelen.

Voedselvergiftiging maakte in 2007 meer dan 21.000 slachtoffers, waarvan 18 met dodelijke afloop. Onderzoekers vermoeden dat dit maar een puntje van de ijsberg is, omdat vaak voedsel niet wordt herkend als de oorzaak.

Herma van den Pol

Eén reactie

  • no-profile-image

    pieter

    weer jammer dat deze onderzoekers de verkeerde te pakken hebben. De MENS is de grootste veroorzaker van de voedselvergifiging. Iedereen behoort te weten dat je het eten goed gaar moet maken en dat je gereedschap wat in contact is geweest met rauw vlees schoon moet maken alvorens het weer te gebruiken. Kijk nou eerst eens naar jezelf voor je een ander de schuld geeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.