Home

Achtergrond

Kaddafi viert vriendschap met Italië

De Libische leider Muammar Kaddafi is zondag in Rome aangekomen om te vieren dat Libië twee jaar geleden een vriendschapsverdrag met Italië sloot. Minister Franco Frattini van Buitenlandse Zaken heette hem op de luchthaven Ciampino van Rome welkom.

De aandacht in de media is vooral uitgegaan naar de tent waarin Gaddafi zoals bij al zijn buitenlandse reizen slaapt en de dertig paarden die hij heeft meegebracht en die maandag tijdens een show te zien zijn.

Gaddafi spreekt maandag met premier Silvio Berlusconi. Samen zullen zij een fototentoonstelling bezichtigen over de relatie tussen Italië en Libië, waarbij ook de tijd dat het Zuid-Europese land het Noord-Afrikaanse land koloniseerde aan bod komt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.